Tips til boligindretning med børn

børn

Børn fylder og roder, hvilket kan gøre det svært at få drømmen om den smukke stilrene boligindretning til at harmonere med et eller flere børn i huset. Her er der derfor et par tips og tricks, til hvordan du indretter med børn i huset.

Giv dem plads

For at kunne starte på indretningen, er det vigtigt at starte med at accepterer at børn fylder og til tider fylder de meget. For at opnå drømmeindretningen bliver du derfor nød til at inddrage dem i boligen. Giv dem deres råderum, for det er utopi at forestille sig, at deres ting begrænser sg til deres værelser. Giv dem deres værelse og et par små pladser rundt i huset, hvor det er okay for dem at efterlade deres ting, på den måde undgår du irritationen ved at de ikke tager alting med sig tilbage på værelset.

Legetøjet

Især når du har små børn, er legetøj en af dine værste fjender i mod den stilrene indretning. Det ligger overalt og befinder sig i hele boligen, så få noget orden og system på legetøjet. Lav plads til opbevaring og find nogle stilrene beholdere, for bare forskellen i en ordentlig kasse gør en stor forskel for det endelige resultat. Giv desuden alting en plads, så dine børn i hvert fald ikke kan sige, at de ikke ved hvor det skal være. Desuden kan det være lettere for børn at accepterer og tilpasse sig til den nye indretning og systemerne hvis du f.eks. giver dem noget nyt og spændende legetøj. Du kan bl.a. finde gode tilbud på legen.dk. Hvis dette vækker interesse så køb masser af legetøj her.

Børnefrit område

Det kan dog være svært at få fornemmelsen af at have opnået drømmeindretningen. Derfor kan du indrette et specielt børnefrit område af huset helt efter din egen smag, uden at tage hensyn til børnelejetøj og at der skal være plads til vild leg. På den måde kan det være lettere at føle at projektet er vellykket.

Dyre møbler

Du har sikkert også en drøm om nogle flotte og dyre møbler, der ikke just er børnevenlige. For det første kan det godt være, at du skal skrue lidt ned for forventningerne til det perfekte hjem så længe børnene bor hjemme. Du kan også investere i gide brugte klassikere, som et spisebord der kun bliver kønnere af lidt patina i form at hakker og ridser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *