Sådan holder du årets julefrokost

Julefrokosterne er danskernes foretrukne våben mod vinterdepressioner. De hjælper os igennem hele den kolde og mørke vinter. Men synes du ikke, at der er nok af dem, til at holde dit humør oppe? Så hold bare din egen! Det er super ligetil, du ved jo, hvordan en klassisk julefrokost skal forløbe. Julefrokoster er så spækket med traditioner og uskrevne regler, at retningslinjerne for hvordan du skal planlægge og afvikle aftenen ikke er til at overse. Er du alligevel lidt i tvivl, så læs med her.

Før festen

Julefrokoster er, som navnet også antyder, centreret rundt om maden. Og selvom det oftest er om aftenen, så får man stadigt mad, der minder om en lidt udvidet frokost. Der skal mange retter på bordet, og hvis det virker lidt uoverskueligt at skulle lave dem alle, så frygt ej. Julefrokoster er meget sociale arrangementer, og traditionen er også, at gæsterne hver især tager noget mad med. Du skal altså bare have styr på din egen mad, og så skal du have uddelegeret, hvilke retter din gæster skal medbringe. Derudover skal du sørge for, at dine gæster er med på, hvilken dresscode der køres, samt om de skal medbringe gaver til pakkeleg eller ej. Som vært skal du selvfølgeligt også have styr på opdækning og anskaffelse af diverse småting. Du skal for eksempel huske at skaffe is, til hvis i eventuelt skal have nogle drinks at skylle snapsen ned med. Find din is på istilfest.dk

Under festen

Når selve festen går i gang, så skal du selvfølgeligt have styr på, at alting går som det skal. De rigtige retter skal ind på de rigtige tidspunkter, eventuelle talere skal have af vide, hvornår de kan holde deres taler, og så skal du selvfølgeligt stå for at uddele snapse skål i tide og utide. Du kan med fordel sige et par ord om aftenens forløb, lige efter i har sat jer til bords. Følger du disse simple trin, så er du garanteret en helt formidabel aften, hvor alle julefrokostens traditioner holdes i hævd. Og det bedste af det hele er næsten, at hele forestillingen ikke engang koster en bondegård.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *